How to do - Ladyshoe



Stap 1, the heel/ de hak

Neem een balletje fondant van ongeveer 2,5cm doorsnede en vorm die in een
kegeltje die in de hak-mal past.

Foto-VTCKSYS7.jpg

Foto-PYJKKQRM.jpg

Druk de hak-mal tegen elkaar, flink persen.

Foto-HBWL66KE.jpg

Verwijder de fondant die uit de mal steekt. Druk met je duim op de bovenkant
van de hak, zodat het een mooi recht bovenkantje krijgt.
Verwijder eventuele fondant die je nu naar buiten hebt gedrukt.

Foto-MOI4PQA3.jpg

Foto-UQQEHQHT.jpg

Haal nu de hak-mal uit elkaar en laat hem op z'n kop drogen
(grote vlak naar beneden dus).

Foto-DILCKC8J.jpg

Haal met een scherp mesje en eventueel je vinger/ flute-vein tool de fondant
op de naad weg. Strijk het glad.
Laat het hakje drogen.

Stap 2, the sole/ de zool
Plaats de zool-uitteker in de JEM roller pad. Mocht je deze niet gebruiken,
zet dan de cutter op je werkblad met het uitsteek-gedeelt naar boven.

Foto-W8RC3Y7N.jpg

Een dikke zool is aan te raden, de zelfde dikte als de cutter. Rol een lapje
fondant uit en leg die over de cutter. Rol over de cutter heen, totdat je de
overige fondant weg kunt halen en je geen rafeltjes meer hebt.

Foto-WKKGRDNB.jpg

Laat eventueel even drogen, mocht je fondant niet stug genoeg zijn. Haal de
zool uit de cutter door met de needletool door schuin aan het einde van de
zool te prikken en hem dan er uit te halen. Als je fondant stug/droog genoeg is,
wip je hem er zo uit. Anders opnieuw met meer tylose.

Foto-8LY3KHOY.jpg

Maak de hak aan de zool vast met een beetje lijm.

Foto-NXDYCULB.jpg

Zet ze in de juiste positie voor de schoen en zet het witte schuime dingetje
(heelbridge) voor de ondersteuning tijdens het drogen, in het open gedeelte
wat ontstaat onder de zool.
Laat dit zo drogen.

Foto-PC4SRTWF.jpg

Stap 3, the upper shoe/ de neus van de schoen

Steek de neus van de schoen uit op de zelfde wijze als je de zool hebt uitgestoken.

Foto-6RVNKNGM.jpg

Gebruik als je dat wilt de embosser voor een reliefje.

Foto-47HDKZB3.jpg

Laat de uitgestoken fondant even drogen over de upper former (dat andere
witte schuime dingetje) Het moet dusdanig droog zijn, dat het wel de
ronde/bolle vorm behoudt, maar nog wel buigbaar is.

Foto-WHOXQB7B.jpg

Doe wat lijm aan de zijkant van de zool, waar je het fondant straks vast
gaat maken. Plaats de uitgestoken fondant over de zool, 2 cm vanaf het
puntje van de schoen. De smalle gedeelte van wat je hebt uitgestoken moet
naar voren wijzen.

Foto-YI4MD8KQ.jpg

Stap 4, the ankle strap/ het enkelbandje
Steek het enkelbandje uit op de zelfde wijze als de zool. Laat ook deze
droger over de upperformer. Zet het bandje vast met wat lijm op de plek
waar de zool en de hak samen komen. Het smalle gedeelte wat je hebt
uitgestoken moet naar voren wijzen.

Foto-F64ZRHGZ.jpg

Stap 5, the back strap/ het dunne bandje voor de achterkant
Steek het dunne bandje uit en laat het drogen over de upperformer.
Plaats wat lijm op het uiteinde van het bandje en zet deze vast op de
zijkant van het enkelbandje.
Gebruik indien nodig een stukje van een spons om het te laten drogen.

Foto-KOEJ63ES.jpg

Foto-U6N4HNJX.jpg

Zo... dat moet 'm zijn!

Foto-4RYANPA6.jpg

Auteur


Tirza Boer
Website: www.TaartvanTirs.nl
Taarthyves: TaartvanTirs.hyves.nl


Benodigdheden


benodigdheden

- De JEM ladie shoe cutter set (9 stuks)
- Rolstok
- Needle tool/ naald/ cocktailprikker
o.i.d. wat scherp is
- Evt JEM roller pad
(om de cutters in de steken)
- Eetbare lijm + kwastje
- Fondant met tylose
- Eventueel wat stukjes spons


benodigdheden

benodigdheden

De bovenste is de normale cutter,
die hiernaast wordt uitgelegd.
De onderste is de miniature cutter.