How to do - Roos



STAP 1:
Maak aan het ijzerdraad een boogje.

how to do

STAP 2:
Maak nu van de bloemen pasta een kegeltje hij moet ongeveer zo groot zijn als 2/3  van de rozenuitsteker die je gaat gebruiken.
Doe een klein beetje lijm aan het oogje en steek deze aan de onderkant van de kegel, draai deze een kwartslag en knijp hem dicht aan de onderkant.
Het beste is dit een dag van te voren te doen zodat hij goed vast zit als je met de roos begint.

how to do

STAP 3:
Het uitrollen van de bloemenpasta.
Een klein beetje crisco op het uitrolbord smeren, de pasta dun uitrollen, dan de pasta optillen en even met het dust zakje met maizena over het uitrol plankje halen. De pasta terug leggen en dan met de rozenblaadjes uitsteken. Door de maizena blijft de pasta niet aan het uitrol plankje plakken en kan je mooi uitsteken zonder rafels en vouwen.

how to do

STAP 4:
Leg dan de pasta op de pad en verdun de bloemblaadjes met het medium stokje.
Door op het randje van de rozen blaadjes met het stokje ligt te drukken gaat hij ligt gaat golven.

how to do

STAP 5:
Steek dan het ijzerdraad met de kegel in het midden en plak met een beetje lijm het eerste blad er om heen. Zorg er voor dat hij aan de boven kant iets uitsteekt en dat hij rond is.

how to do

STAP 6:
Bij het tweede blad sla je 1 blaadje over en plakje hem recht tegenover het eerste blad.

how to do

STAP 7:
De overige drie plakje 1 voor 1 om de rozeknop heen zodat je precies rond bent.
Bij het eerste blad zit 1 kant van het blad nog niet vast. Pas plakken als het derde blad erop zit zodat het doorloopt.

how to do

STAP 8:
Voor de tweede laag van de roos
steek je weer de rozenblaadjes uit en verdun je ze net als hierboven staat,
maar nu leg je ze op een zachte spons. Maak er cupjes in met bolle kant van de uitrolstok.

how to do

STAP 9:
Steek dan de rozen knop weer in het midden en plak dan de blaadjes er 1 voor 1 er omheen.
Doe alleen een beetje lijm aan de zijkanten van de blaadjes, alleen de zijkanten vast plakken en je nog mooie cupjes over houdt.

how to do

STAP 10:
Hou er weer rekening mee dat het laatste blad (blad 5) onder blad 1 komt.

how to do

STAP 11:
Voor de derde laag steken we weer nieuwe blaadjes uit deze verdunnen we en maken er ook weer cupjes in.
En nu pakken we een dun stokje en rollen de randjes van de roos naar onderen.

how to do

STAP 12:
Deze laag plakken je op de zelfde manier vast als de tweede laag.

how to do

STAP 13:
Voor de kelk rol je een klein beetje groen uit deze uitsteken en dan maak je er kleine sneedjes in.

how to do

STAP 14:
Ook deze verdunnen en dan licht cuppen.

how to do

STAP 15:
Dan de kelk met een beetje lijm vast plakken en een klein bolletje groene pasta.

how to do

En dan is de roos klaar!

how to do

Auteur


Wendy Fijma
Website: www.shape-of-sugar.nl


Benodigdheden


benodigdheden

- Uitrol plankje
- Celpad
- Uitrolstok groot en medium
- Dun stokje
(je kan ook een cocktailprikker gebruiken)
- Zachte spons
- Crisco
- Dust zakje maizena
- Lijm (tylose met water of eiwit)
- Penseel
- IJzerdraad  maat 22 wit of groen
- Rozen uitsteker
- Kelk uitsteker
- Bloemenpasta